Välj en sida

Att ”komma ut” ett beslut baserat på min hälsa

Publicerat januari 29, 2023

Att komma ut kan såklart vara extremt svårt och kräver tyvärr oftast en massa mod under en period. I mitt fall så var beslutet att ”komma ut” dock inte kopplat till något mod över huvud taget, utan enbart baserat på min hälsa.
Att leva med könsdysfori är både plågsamt och svårt. Jag har under så många år tryckt bort den personen jag egentligen är i mina tankar, synsätt, önskningar, drömmar och handlingar. Jag har känt mig väldigt begränsad och åren instängd i mig själv har bara rullat på. Då utvecklas ett nytt stort problem, som stavas ”självförakt” .

Jag har gått runt i hela mitt liv och någonstans djupt inom mig vetat vad egentligen borde göra men samtidigt inte vågat. Det har skapat en komplicerad självbild. Jag har hela mitt liv sett mig själv som modig, tålig och ambitiös då jag jämfört mig med andra. Men utifrån mitt eget perspektiv så har jag inte varit någotdera.
En modig människa vågar ”komma ut” om man känner för det. En tålig människa tar skiten som eventuellt följer med beslutet och går vidare, och en ambitiös människa gör allt detta på ett proffsigt och snyggt sätt.

Min könsdysfori (har dock inte fått någon diagnos ännu) tillsammans med mitt självförakt har därför ständigt behövts hållas i schack på alla möjliga och omöjliga sätt, och det har varit väldigt utmattande.
Mitt beslut att följa och lita på mina känslor kring att ”komma ut” togs därför utifrån min dåliga hälsa, jag var mentalt fullständigt utmattad och orkade inte kämpa längre.

Jag var helt klarsynt i att jag kommit till ett vägskäl i livet. Antingen försöka fortsätta med mitt vanliga liv eller att göra det jag ville men inte vågade, att beslutet skulle få monumentalt olika konsekvenser var tydligt. Att fortsätta leva som vanligt hade på det ena eller det andra sättet inneburit en förtidig död, medan att ”komma ut ”åtminstone skulle ge mig en chans till. Jag ser det därför nu som om jag lever på mitt ”extra liv”

Hur jag kommer att må och hur saker och ting kommer att gå för mig är såklart inte givet ännu, men då jag nu levt i ca två år sedan jag tog mitt nya livsstils beslut och mår bättre och bättre för varje dag som går, så det känns lovande.
Känner mig modig, tålig och ambitiös på riktigt!

Kategorier

Arkiv